Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

7 Deadly Sins:ENVY

   Ο Χρονος συνεχιζει να καλυπτει τις ευχαριστες αλλα και τις δυσαρεστες στιγμες της ζωης μας.
Μας γεμιζει μ'εμπειριες.Μας αξιωνει να ζουμε και να βιωνουμε την καθε Ανασα μας με βαση την προσωπικοτητα που μας δοθηκε σαν δωρο.Μεσα σ'ενα τοσο ευθραυστο "σημερα"....
    Ισως μερικοι ανθρωποι να μην εχουν καν αξιολογησει τον εαυτο τους.Ισως μερικοι ανθρωποι να κρυβονται και να ηθελαν να ειναι κατι αλλο.Κατι "καλυτερο".
   Ποσες φορες εχεις νιωσει να "προσπαθεις" (δεν λεω "ζηλευεις"-"Φθονεις" γιατι ξερω πως θα εξαγριωσει τα βαθυτερα σου ενστικτα...) να προφτασεις καποιον φιλο ή γνωστο σου σε θεματα τα οποια θα μπορουσες να "διαχειριστεις" καλυτερα κατα την γνωμη σου????Παντα θα ειναι καποιος καλυτερος απο 'σενα εμφανησιακα.Παντα καποιος θα εργαζεται εκει που θα ηθελες Εσυ!Παντα καποιος/α θα κερδιζει το Μηλο της Εριδος που ποθουσες...αλλα εσυ μενεις απλα πισω.............

   Αναθεωρησε αυτο που εισαι.Αυτα που σε κανουν να νιωθεις  "ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ".Το Σωστο και το Λαθος χανονται μεσα στο προτυπο κοινωνικης συμπεριφορας που υιοθετησαμε απο την οικογενεια μας....ενω αυτο που πραγματικα θελουμε προσπαθει ν'αναδυθει...εστω και λανθασμενα...
   Εισαι πραγματικα ΔΥΝΑΤΟΣ  σαν ανθρωπος/χαρακτηρας...ωστε να καταφερεις να εξουσιασεις τις αδυναμιες σου?Τις ανασφαλειες σου?Ολα αυτα που σε κρατουν ...πισω???
    Μην αντιγραφεις προτυπα που  θαυμαζεις...Εχεις καθε δικαιωμα να δεχεσαι επιρροες που σε "αναβαθμιζουν" εαν κι'εφοσων εισαι σε θεση να τις προσαρμοσεις με βαση τον δικο σου ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ χαρακτηρα.
Η αντιγραφη σε κανει να φαινεσαι ΦΤΗΝΟΣ στα ματια τριτων!!!!
     Η "ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ"  ειναι κατι που δεν θα το δοκιμαζες εκτος κι'αν ηθελες να δεχτεις τις συνεπειες.
 
      Oι ανθρωποι σημερα δεχονται τοσες επιρροες καθημερινα που διογκωνουν τις ανασφαλειες τους.Λυπουνται τον εαυτο τους για τα περριτα κιλα τους,επειδη δεν ειναι γυμνασμενοι,επειδη δεν εχουν την οικονομικη δυνατοτητα ν'αγορασουν ολα εκεινα τα ρουχα που θα τους ταιριαζαν...και θα τους εκαναν ποθητους,σικατους..αρεστους στον ιδιο τους τον εαυτο...Φοβουνται τον ανταγωνισμο.Θελουν να υπερεχουν σε ολα,ακομη κι'αν...το χερι τους δεν φτανει τοσο ψηλα...(ανεξαρτητα με το αν το απλωνουν ακομη μακρυτερα...)
       Και ολο αυτο τις περισσοτερες φορες τους οδηγει στο να αντιγραφουν προτυπα.Να ραδιουργουν πισω απο την πλατη αλλων.Να προσπαθουν να τους εξαφανισουν.Ακομη δεν εχω συνειδητοποιησει αν ολο αυτο ειναι ενα απο τα 7 θανασιμα αμαρτηματα ή αλλη μια ασθενεια!!!
       Προσεχε!!!!!Οτι μεχρι τωρα εμπιστευοσουν ισως να μην ειναι κι'αυτο που σε υποστηριζει πραγματικα.Το τελειο μηλο που σου δινει καποιος δεν χρειαζεται να το γευτεις αμμεσα.Βαλ'το στην τσεπη σου και οταν νιωσεις ασφαλης,μπορεις να βαλεις την μικρη γλωσσιτσα σου επανω του να δεις αν ειναι γλυκο...ή πικρο...
Οι Frenemies (Λυκοφιλοι) αυξανονται καθημερινα με ραγδαιο ρυθμο!
Ειναι αδιστακτοι και ειναι  οι "βρυκολακες" που φοβομασταν απο μικρα παιδια.Απομυζουν το καθε κυτταρο μας εν αγνοια μας προκειμενου να νιωσουν αξιοι εστω κι'εφημερα.Καλως ηρθες στον κοσμο των ενηλικων και της Δολοπλοκιας!!!
    Αν η ζωη σου κανει μια μικρη καμψη,θα προκαλεσεις αυταρεσκα χαμογελα (πισω απο κλειστες πορτες)...αν παραεισαι τελειος και τα εχεις βρει με τον εαυτο σου και εκπεμπεις εκεινη την "λαμψη" που πολλοι θα ηθελαν αλλα λιγοι την εχουν...να κοιμασαι με τα ματια ορθανοιχτα!!!
     Ο Φθονος ειναι ολογυρα σου!!!!Για πραγματα που εσυ θεωρεις δεδομενα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

                        To Be Continued...(upon the next SIN...)


















  

   

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα...Σίγουρα έχουμε όλοι μας ζηλέψει κάτι απο τον δίπλα μας όπως και σίγουρα μας έχουν ζηλέψει για κάτι...Είναι νομίζω στο DNA των ανθρώπων...Μέχρι ένα σημείο το βρίσκω λογικό.Απο ένα σημείο και έπειτα είναι αρρώστια που απλά σου τρώει τα σωθικά!!!

Cristiana54 είπε...

Πολύ ωραίο κείμενο Χρήστο! Αν έπεφτε στα χέρια κάποιου θα του χάριζε ένα από τα μεγαλύτερα χαμόγελά τους..
Περιμένω συνέχειαααα..!

Xristos_M. είπε...

Φιλοι Paulgio & Cristiana54 σας ευχαριστω γι'αλλη μια φορα που με διαβαζετε και συμμετεχετε.
7 θανασιμα αμαρτηματα.7 μικρες απολαυσεις...
Τον φθονο/ζηλεια ποτε ομως δεν τον γουσταρα.Λογο του χαρακτηρα μου.Δεν το κατακρινω γιατι παρακατω θα "βουτηξω" τ'ονομα μου σε μερικες απο τις υπολοιπες.
Η αρχη του παντός ειναι η ακεραιοτητα του χαρακτηρα μας.Η πιστη στον εαυτο μας ακομη κι'αν εκεινος μας απογοητευει καθημερινα.
Οταν Πιστευεις στον εαυτο σου,το μελλον που χτιζεις μπορει να χτιστει πανω σε στεραιο εδαφος...

Cristiana54 είπε...

Ναι.. πάνω απ'όλα είναι η πίστη που πρέπει να έχεις στον εαυτό σου για να κάνεις ένα βήμα πιο πέρα..Αν πιστέψει κάποιος σε εκείνον και τα έχει καλά με τον εαυτό του και το εγώ του, θεωρείται για μένα, ήρωας γιατί κατάφερε να αντιμετωπίσει ένα από τα προβλήματα και τις παγίδες που μας βάζει ο άλλος μας εαυτός!
Πολύ όμορφα και τα παραπάνω κείμενα Χρίστο!
Καλό μεσημέρι!!