Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

7 Deadly Sins:GREED


   Σ'εναν κοσμο Ουτοπικο,οπου οι πραγματικες αξιες της ζωης καλυπτονται πισω ενα διαφανο πεπλο απατης και διαφθορας,δινεις την μαχη σου για να ζησεις σ'ενα ανετο Παρον και να εξασφαλισεις ενα Μελλον που θα σε βοηθησει να πραγματοποιησεις τα Θελω σου.Η οικονομικη ανεση που τοσο αποζητας σε κανει να πιστευεις πως η ποιοτητα της ζωης σου θ'αναβαθμιστει.Πως το κενο που τοσα χρονια νιωθεις μεσα σου θα γεμισει.Πως δεν θα χρειαζεται να αγχωνεσαι για το πως θ'ανταπεξελθεις σε ολα αυτα που θελεις να γινουν δικα σου.Στο πως θ'ακολουθησεις τον τροπο ζωης που σου πλασαρουν τα ΜΜΕ και ο περιγυρος σου...Την λυση την ξερεις.Το χρημα θα σε κανει ευτυχισμενο.Θα σε τραβηξει απο την μιζερη στασιμοτητα σου και θα σου ανοιξει της πορτες για ενα καλυτερο αυριο.Εισαι ενθερμος υποστηρικτης της ιδεας οτι το "χρημα" φερνει την ευτυχια και εχεις ακραδαντα επιχειρηματα να θεσεις,προκειμενου να υποστηριξεις την αποψη σου και να συνεχισεις να ζεις μεσα σε εναν φαυλο κυκλο,που σε βοηθαει να εκπληρωσεις με μεγαλυτερη ευκολια τα υπολοιπα 6 θανασιμα αμαρτηματα...
Εκτος κι'αν εισαι αυτοδημιουργητος οικονομικα ή ωριμος αρκετα για να μπορεσεις να διαχειριστεις το χρημα ουτως ωστε πραγματικα να σε βοηθησει.
   Αυτο που παραβλεπουμε ειναι πως οτιδηποτε υλικο δεν μπορει παντα να μας φερει την ευτυχια.Αν εστιαζαμε λιγο στην κατακτηση της αυτογνωσιας μας,στο αρτιο χτισιμο των διαπροσωπικων μας σχεσεων και την επιστροφη μας στην απλοτητα,δεν θ'απλωναμε την παλαμη μας για 30 αργυρια.
Προς αποφυγη παρεξηγησεων,δεν ειμαι κατα του Πλουτου.Δεν αναφερομαι σε μια οικονομικη κατασταση που σου επιτρεπει να ζεις με αξιοπρεπεια σου προσφερει πραγματα ή να σε βοηθαει να εχεις καλυτερη αντιμετωπιση οσο αφορα το συστημα υγειας,μορφωσης κ.τ.λ. Σε καμια περιπτωση δεν ειμαι υπερ της οικονομικης αναπηριας που σε καθιστα ανυμπορο να ακολουθησεις τις μικρες επιγειες απολαυσεις...Αναφερομαι αποκλειστικα και μονο στην μεριδα των ανθρωπων που το "ταξιδι" τους για ενα ευοιωνο "Αυριο" καταληγει στην απληστια και τους διαφθειρει.Τους κανει να ζητουν ολο και περισσοτερα διχως να νοιαζονται τον τροπο που θα τα αποκτησουν ή ακομη χειροτερα...απο ποιους...!!!
Αναφερομαι στην εκφυλιστικη αυτη Νοσο που σε μετατρεπει σ'ενα ψυχρο,αχρωμο και κυνικο Ον που σε κανει να κοβεις βολτες στον αερα μεχρι να δεις στο εδαφος κατι που γυαλιζει.
Την τσιγγουνια πολλοι την αγαπησαν...τον τσιγγουνη ουδεις.Ουτε καν οι ομοιοι του.

    Αυτοι οι ζωντανοι-νεκροι κυκλοφορουν εκει εξω εχοντας παντελη απουσια συναισθηματων προς τριτους και παντα σκεφτονται το πως θα επωφεληθουν υλικα και αϋλα απο τους συνανθρωπους τους.
Η απληστια τους κανει να παιρνουν και σπανια να δινουν.Να ζητουν και να δεχονται την βοηθεια σου σε οποιονδηποτε τομεα αλλα οποτε εχεις εσυ την αναγκη για στηριξη (δεν μιλαω για οικονομικη) να αποτραβιουνται απο φοβο μηπως χρειαστει να σε βοηθησουν.Διοτι δεν υπαρχει γι'αυτους κανενα οφελος.Δεν εχουν κινητρο να ειναι διπλα σου.Ειναι ολοι εκεινοι που κλαιγονται καθημερινα για την ελειψη χρηματων,για την ακριβεια στα παντα,για ολα τα δεινα που συμβαινουν στην τοσο ρηχη και αθλια ζωη τους.Ανθρωποι μιζεροι που καταστρεφουν φιλικες και ερωτικες σχεσεις με την τσιγγουνια και την κλαψα τους,ενω η τσεπη τους ειναι τοσο γεματη που θα μπορουσε να τους παρεχει τουλαχιστον τα βασικα ωστε να σταματησουν να ζουν σαν...φτωχοι!!!Κι'επειτα πιανεις τον εαυτο σου να δυσανασχετει απο την διαρκη μεμψιμοιρια τους και αναποφεκτα βλεπεις οτι ενω εσυ εισαι κατωτερος οικονομικα,μπορεις και ζεις φυσιολογικα,μπορεις και προσφερεις στον εαυτο σου και σε τριτους.Σε θεωρουν ανεξελεγκτα σπαταλο και σε κατηγορουν (σε ζηλευουν σε περιπτωση που δεν το εχεις συνειδητοποιησει ακομη).

    Αν βαλεις στο μικροσκοπιο τον εαυτο σου θα δεις οτι εισαι ανθρωπος σχετικα εξωστρεφης,που σου αρεσει να μοιραζεσαι αυτα που νιωθεις και βιωνεις καθημερινα,χαιρεσαι οταν απλωνεις το χερι σου να "σηκωσεις" καποιον και εισαι ικανος να ξοδεψεις ολα σου τα χρηματα προκειμενου να περασεις ομορφα ακομα και με κοστος να μην μπορεις ν'ανταπεξελθεις οικονομικα στο αμμεσο μελλον.Ποτε δεν υπολογισες το κοστος.Κι'αν το 'κανες ηταν επειδη πραγματικα το χερι σου δεν εφτανε τοσο ψηλα ωστε να φτασεις κατι.Παντα γνωριζες οτι δεν μπορεις να προσφερεις στον εαυτο σου ολα αυτα που ποθει και εδινες βαρος σ'αυτα που ηταν ζωτικης σημασιας.Ακομη και οταν χρειαζοταν να κανεις δωρο σε καποιον το 'κανες με την καρδια σου και ανυπομονουσες να του το δωσεις για να τον ευχαριστησεις...Ω,ποσο διαφορετικος εισαι απ'ολους εκεινους τους απληστους,τους μολυσμενους.Ολα εκεινα τα απεχθη οντα που οτι αγορασουν ή οτι κανουν το κρυβουν γιατι φοβουνται την ζηλεια και την γλωσσοφαγια.Που σε καθε σας εξοδο δυσανασχετεις απο τις υπερμετρες "γυφτιες" τους και οταν επιστρεφεις σπιτι σου νιωθεις στραγγισμενος ψυχικα και την σπιθα της οργης να σιγοκαιει στο στηθος σου...
   Απληστια και Ζηλοφθονια τα θεωρω ταυτοσημα.Δεν μπορεις να εισαι ερμαιος του ενος διχως να ενδωσεις και στο αλλο...

   Η ζωη ειναι τοσο συντομη,παραξενη,πολυπλοκη φαινομενικα.Ισως να μην υπαρχει Τυχη.Ισως η ευτυχια μας να εξαρταται αποκλειστικα απο τον τροπο σκεψης μας και τις επιλογες που κανουμε.Απο το ηθος μας και το βαθος του χαρακτηρα μας.

   Κι'αν τοσο πολυ ζηλευεις τον Μιδα,να ξερεις πως οτι αγγιζεις θα σαπιζει και θα φθειρεται πριν το χαρεις.

4 σχόλια:

~reflection~ είπε...

Μίλα μου με σιωπες... πληρώνω με όλο το χρυσάφι μου την αξία μιας σιωπής πίσω από τα τόσα υπονοούμενα της καθημερινότητας...

Πιασε κουβέντα με τους ποιητες... είναι αυτοί που σκίσαν τα χαρτονομίσματα και έγιναν πλούσιοι κερδίζοντας τη φυσική περιουσία της πεμπτουσίας της Ζωής...

Την καλημέρα μου φίλε μου, φτωχή και συναμα τόσο πλούσια...

christine είπε...

Ο Ντ.Πάρκερ είπε: "Αν θελετε να μαθετε τι πιστευει ο Θεος για τι χρημα,απλως κοιταξτε τους ανθρωπους στους οποιους το εδωσε!" Η σημερινη κοινωνια ειναι τοσο μα τοσο απληστη που παντου βλεπεις γυρω σου ανθρωπους να σε κοιταζουν με μισο ματι επειδη θεωρουν οτι εχεις βαλει στο ματι την περιουσια τους....Πλουσιος ειναι αυτος που δεν στερειται της γνωσης,δεν ζηλευει και δεν ζει με την ελπιδα να γινει πλουσιος σε υλικα αγαθα!Ξερεις τι μου ειπαν τα 8χρονα στο Συλλογο? "Κυρια,τωρα γιατι συνεχιζουμε να μαθαινουμε χορο,αφου τελειωσε η παρασταση!Θελουμε να χορεψουμε σε κανενα καναλι για να γινουμε διασημοι!!" 8ΧΡΟΝΑ!!!Αυτη ειναι η νεα γενια και πραγματικα πιστευω οτι ανηκω στην τελευταια γενια που ηταν ευτυχισμενη στα παιδικα της χρονια...Τοτε που ολα ηταν αγνα και παιζαμε στις αλανες με μπαλες και κουκλες και δεν κατεβαζαμε απο το διαδικτυο το εκαστοτε πορνο της εκαστοτε χτυπημενης ξανθιας!Γιατι κακα τα ψεμματα αν μπεις σε ενα Λυκειο ή ενα φροντιστηριο θα συνειδητοποιησεις οτι οι υποψηφιοι (ακομα κι εγω)των πανελλαδικων καταθετουν μηχανογραφηκα με κριτηριο την επαγγελματικη αποκατασταση και τις οικονομικες απολαβες του μετεπειτα επαγγελματος που θα επιλεξουν.Και καταληγουμε στο οτι ολοι οι ανρθωποι ειναι δυστυχισμενοι γιατι αναζητησαν πολυ περισσοτερο απο οσο επρεπε την ευτυχια...και πιο συγκεκριμενα σε λαθος μερος!

Xristos_M. είπε...

Αγαπητη φιλη Κάκια πιστεψε με...η "Καλημερα" σου ηταν χρυσοποικιλτη και η αξια της αδιαπραγματευτη.Ο χρονος που διεθεσες για να διαβασεις την αναρτηση μου ηταν ακομη πιο πολυτιμο για 'μενα.Και σ'ευχαριστω και για τα 2!!!!!!!!!!!!!

ΧΧΧ

Xristos_M. είπε...

Αγαπητη μου Christine
δεν ειχα ακουσει ποτε το συγκεκριμενο αποφθεγμα του Παρκερ και μπορω να πω οτι συμφωνω απολυτα.Ολα ξεκινουν απο την ελειψη Πίστης στον εαυτο μας και την αναγκη για Δυναμη,Εξουσια,Αναγνωριση,Ανεση.
Η τηλεοραση κατα την γνωμη μου μας εχει αποξενωσει απ'ολους και μας κανει πλυση εγκεφαλου.Γι'αυτο και τα 8χρονα που ανεφερες θελουν να προβληθουν.Σαφως και δεν μπορω να αναπτυξω ενα τετοιο θεμα μεσα σε λιγες γραμμες οποτε σταματω εδω...προς το Παρον...
Ο Χρονος μας δειχνει καθημερινα και αμμεσα οτι καθε προηγουμενη γενια ειναι και καλυτερη απο την επομενη....
Το "Σκοτεινο Χωριο" του M. Night Shyamalan το λατρεψα επειδη κρυβει πολλες αληθειες οσο αφορα την υποτιθεμενη εξελιξη μας και την διαφθορα που διογκωνεται σταδιακα.
Η ομορφια ελοχευει στην απλοτητα...